ARIE SMIT - een schildersleven in de tropen

In april 2016 is de monografie Arie Smit - een schildersleven in de tropen verschenen. De monografie is geschreven door mij, zijn nicht Luciënne Smit (Koog aan de Zaan, 1953), dochter van Arie Smits broer Bert. Een persoonlijke kroniek over de van oorsprong Nederlandse schilder Arie Smit (Zaandam, 1916-Den Pasar, 2016), over zijn leven en -in het bijzonder- over zijn 60-jarige carrière op Bali. Naast uitgebreide aandacht voor het werk van de schilder Arie Smit wordt in deze monografie ook zijn leven uitgelicht. Via zijn jeugd en jonge jaren in de Zaanstreek en Rotterdam in Holland, zijn vertrek naar het voormalige Nederlands-Indië en zijn werkzaamheden bij de Topografische Dienst in Batavia en bij diverse uitgeverijen op Java, wordt de aanloop naar- en de ontwikkeling van zijn schilderscarrière geschetst.

De monografie geeft een uiterst boeiend beeld van deze ontwikkeling en voegt een bijzondere, persoonlijke dimensie toe aan het rijke oeuvre van Arie Smit. 

U kunt het boek bestellen door mij een mail te sturen; luciennesmit@gmail.com, of rechtstreeks via onderstaande link van Uitgeverij Pictures Publishers;

 Arie Smit, een schildersleven in de tropen - EUR 75.00 : Pictures Publishers, boeken uitgeverij